Yarışmaya İlkokul, Orta okul ve Lise Öğrencileri, yurtiçinde veya yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 3 farklı kategoride katılabilir.
A-1 HOBİ AMAÇLI ENSTRÜMAN: BİREYSEL
Müzikle amatör, hobi amaçlı uğraşan genç yetenekler, her türlü Batı Müziği ve Geleneksel Türk Müziği repertuvarı ve bireysel çalgılarıyla katılabilir. Bireysel başvurulara ikinci bir enstrüman eşlik edebilir ancak eşlik eden kişi, yarışmada değerlendirilmeye alınmaz.
A-2 HOBİ AMAÇLI ŞARKI: BİREYSEL/ GRUP
Müzikle amatör, hobi amaçlı uğraşan genç yetenekler, her türlü Batı Müziği ve Geleneksel Türk Müziği repertuvarı ile bireysel şarkı veya grubuyla şarkı söyleyerek katılabilir. Şarkı eşliği altyapı karaoke veya enstrüman/lar eşliğiyle gerçekleşir.
B MESLEKİ EĞİTİM AMAÇLI ENSTRÜMAN: BİREYSEL
Tam Zamanlı Konservatuvar, Yarı zamanlı Konservatuar, Güzel Sanatlar Lisesi ve Müzik Okullarında profesyonel, mesleki eğitim alan öğrenciler her türlü Batı Müziği ve Geleneksel Türk Müziği repertuvarı ve çalgılarıyla katılabilir. Bireysel başvurulara ikinci bir enstrüman eşlik edebilir ancak eşlik eden kişi, yarışmada değerlendirilmeye alınmaz.
C ÖZEL KATEGORİ
Farklı öğrenme ihtiyaçları olan fiziksel veya zihinsel dezavantajlı gençler, yaş sınırı olmadan, her türlü Batı Müziği ve Geleneksel Türk Müziği repertuvarı, çalgıları, şarkıyla bireysel veya grup olarak katılabilir.
En yüksek oyu alan yarışmacı Büyük Ödül Plaketi, sertifika ve para ödülünün sahibi olur. Sıralamada, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar madalya, sertifika ve para ödülünün sahibi olur.
En çok Halk beğeni oyu alan ve Geleceğin Genç Yeteneği kategorisini kazanan yarışmacılar madalya, sertifika alırlar. Bu yarışmacılar ödül töreninde birer parça icra ederler, performans kayıtları kendilerine ulaştırılır.